Всичко, което се случва, е продължение на лидерската битка една година назад, заяви Калоян Паргов

Рокадите в ръководството на БСП вече са факт. Петима бяха отстранени от червеното изпълнително бюро, за да не съвместяват партийни и парламентарни постове. Предложението за това е на председателя Корнелия Нинова. 

По темата

Михаил Миков коментира разделянето на партийната от парламентарната власт с думите, че то е несъстоятелно, защото работа на политиците била да правят политика именно в парламента.

„Всичко, което се случва, е продължение на лидерската битка една година назад”, заяви в „Здравей, България” Калоян Паргов, член на Изпълнителното бюро на БСП.

„Ако се върнем назад в мандата на предишния председател Михаил Миков, който беше избран след падането на правителството на Орешарски и подаването на оставка на Сергей Станишев, няколко месеца по-късно две ключови фигури от бюрото бяха сменени по волята му. Тогава се получи същото усещане – помогнали да бъде избран, а след това той решил да направи промяна. Не трябва да се тълкуват така нещата”, коментира Паргов.

„След два неуспешни избора се наложи да бъдат сменени две бюра и това е приоритет на председателя по устав. Обсъждат се и се подкрепят тези промени”, допълни той.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.