Според Харалан Александров, когато човек е гневен, той е като обладан от демон

Само за седмица три случая на непредизвикано насилие разтърсиха обществото. Жертви станаха две жени и един мъж. И докато все още е трудно да преглътнем кадрите, в които 26- годишен мъж си позволява да ритне с всичка сила 73-годишна жена, то от тях изпъква и нещо друго – безучастното поведение на свидетелите. Защо, когато видим нещо нередно, в повечето случаи просто обръщаме глава на другата страна? Загубен ли е безвъзмездно общественият рефлекс за редно и нередно?

По темата

Агресия винаги е имало, въпросът е как тя се контролира”, коментира в ефира на „Събуди се” социалният антрополог Харалан Александров.

Според него агресивното поведение е вътре в нас и не е нужно да бъде предизвикано.

Когато си гневен, си като обладан от демон. За упражняването на насилие трябва да има не само наказания, но и превенция”, категоричен бе Александров.

Своя горчив опит сподели и съпругата на футболиста Ваня Джаферович – Евгения. Преди години тя била бита на спирка на градския транспорт в София от непозната жена. Свидетелите на случилото се останали безучастни и само един от тях се съгласил да свидетелства пред полицията.

Целия разговор за непредизвиканата агресия гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.