26-годишният Живко Кючуков остава в ареста за постоянно

26-годишният Живко Кючуков, изритал брутално възрастна жена на спирка в Бургас, заявил пред защитата си, че нападнал жертвата, защото го гледала лошо. Това каза адвокатът на подсъдимия Благой Потеров по време на гледането на мярката му за неотклонение в събота.

По темата

След продължително заседание магистратите решиха да оставят бияча за постоянно в ареста.

В съдебната зала младият мъж обясни, че съжалява за действията си. 

Нападението стана на 9 май. Според свидетели жената не е предизвикала с нищо агресията, проявена от Кючуков. След удара, който получава, тя е настанена в болница със счупване на тазобедрената кост.

Нападателят разказал пред свои близки, че след първоначално разменените реплики между него и възрастната жена, тя започнала да го коментира с останалите баби на спирката. Именно затова той я изритал в гръб.

Имаше съмнения относно това дали Кючуков е психически здрав, но експерти излязоха със заключение, че е внемяем и може да бъде съден.

Нападението над възрастната жена на спирката се случва два месеца, след като обвиняемият приключва лечение в психиатрична клиника с диагноза параноидна шизофрения. Именно заради заболяването му защитата настоя от съда да нареди настаняването му в специализирано заведение. Магистратите обаче не се съобразиха с това искане.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари. 

Репортер: Цеца Алексова