На обиколка беше поканен шефът на ВКС Лозан Панов, но той не дойде

До септември Софийският районен съд ще се премести в нова сграда. А за да видят докъде е стигнал ремонта, заедно се събраха премиерът Бойко Борисов, правосъдният министър Цецка Цачева и главният прокурор Сотир Цацаров. След скандалите в съдебната система, на общата обиколка беше поканен и шефът на Върховния касационен съд Лозан Панов. Но той не дойде.

По темата

Съдът ще се премести. На ново, за да е ново и отношението към магистратите. Без да им се влияе, на съдиите щяло да им се вдигне самочувствието. Щяло да им се вдигне и реномето. За да са хем отделно, хем заедно, властите дойдоха на проверка: премиер, правосъден и финансов министър и главен прокурор. Поканили и председателя на Върховния касационен съд.

И предишната метафора на премиера, че в съдебната система са се впили кърлежи, стана неактуална.

А за армията премиерът щял да говори след Консултативен съвет при президента - когато се реши кой приоритет да отпадне. А за да не потъне истината за КТБ, главният прокурор се съгласи да я знае. Като гражданин.

До днес всички 21 участници в разговорите за КТБ при президента Плевнелиев през 2014 година трябваше да отговорят писмено на държавния глава Румен Радев дали са съгласни стенограмата им да бъде оповестена. Публично против се обяви само стария президент. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.