Намерени са алтернативни решения за 80% от засегнатите пасажери

Италианската авиокомпания "Alitalia", която се намира на ръба на фалита, съобщи, че е отказала 200 полета от вътрешни и международни линии в неделя заради стачка на част от персонала.

В същото време е намерено алтернативно решение за 80% от засегнатите пътници, информира компанията на своя сайт.

По темата

Въздушният превозвач, които с години трупа загуби, по молба на акционерите и с решение на Министерството на транспорта на 2 май премина под административно управление. Това се случи, след като профсъюзите отхвърлиха плана за преструктуриране, който предвиждаше съкращения на 1700 служители и намаляване на заплатите с 8% за част от персонала, припомня БГНЕС.

Италианското правителство, което изключва всякаква възможност за национализация, търси купувач за цялата дейност или част от предприятието, в което авиокомпанията "Етихад Еъруейз" от Обединените арабски емирства притежава 49%, а останалите 51 на сто се контролират от консорциум от италиански компании.

Днешната стачка, насрочена преди няколко седмици, съвпадна с преговорите за параметрите на процедурата за обявяване на съкращенията, които преди няколко дни обяви "Alitalia" за 1 358 от общо около 12 500 свои служители.

В началото на май авиокомпанията получи от правителството 600 млн. евро кредит, които ще дадат възможност за гарантирани полети през следващите шест месеца.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.