В пика на огнения ад имало и други родители, предприели тази рискована стъпка

Млад мъж спасил 4-годишно момиченце от сигурна смърт, след като майка му го хвърлила от петия етаж на блока ковчег в Лондон. Драмата се разиграла минути след началото на огнения ад, съобщава британското издание „Daily Mail”.

Как жена успя да спаси семейството си по време на пожара в Лондон?

Пат бил съсед на семейството с малкото дете. Успял бързо да излезе от обхванатата от пламъци сграда. Тогава видял как майката на момиченцето стои на прозореца на жилището си и вика за помощ. Тя била увила главата на дъщеря си с хавлиена кърпа.  

Тогава Пат извика на жената: „Пусни я, ще я хвана”, а тя отвърна: „Не, не, не мога”, разказва очевидец на случилото се.

Виждайки обаче как пожарът се разраства, майката все пак хвърлила дъщеря си през прозореца. За щастие, младият мъж успял да я хване. После я прегърнал силно и двамата се отдръпнали, за да се предпазят от падащите от горящия блок отломки.

Какви хора си правят селфита на фона на трагедията?

Детето било прегледано от медици още пред блока, а Пат бил откаран в болница.

За съжаление, майката на момиченцето вероятно е сред жертвите на огромния пожар.

Оказва се, че тази жена не е единствената предприела рискованата стъпка. Свидетели разказват как друга майка хвърлила бебето си от 9-ия или 10-ия етаж. И то имало късмета да оцелее, след като мъж от насъбралото се пред зданието множество го хванал.

Художник влезе в изпепелената от пожар сграда в Лондон (ВИДЕО)

Още една майка пуснала сина си през прозореца на апартамента им, за да го спаси от пламъците. Очевидците не поясняват как, но казват, че и момченцето се е отървало без сериозни наранявания.

Редактор: Маргарита Стоянчева

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.