Протестиращите разкритикуваха реакцията на правителството след пожара в Лондон

Британски граждани излязоха на протест.  Те поискаха министър-председателя Тереза Мей да си подаде оставката заради реакцията на правителството след трагедията с „Гренфел Тауър“ и заради изборните резултати, съобщи Агенция "Фокус". 

Над хиляда души се събраха на "Даунинг стрийт", за да изразят недоволството си от нейното управление и от реакцията на правителството след трагичния пожар в Лондон. Те скандираха „Мей трябва да си отиде“. 

Пожарът в Лондон: Пестени са пари при строежа на блока

Британският в. "Гардиън" пише, че отношението на протестиращите към Мей се колебае между „гнева и отвращението“, а най-често използваните думи по неин адрес са „страхливка“.

По време на протестната акция, самата Мей посрещна в резиденцията си група от пострадалите от пожара.

Ужасните последици от трагедията ще се превърнат в ново тежко изпитание за премиера, която понесе сериозна загуба на извънредните парламентарни избори, състояли се на 8 юни.

Тя е жестоко критикувана, че е останала твърде малко време край изгорялата 27-етажна сграда "Гренфел Тауър", за разлика от своите опоненти от Лейбъристката партия, които са показали далеч по-голяма съпричастност към жертвите, уточняват БГНЕС и ТАСС.

Самата Тереза Мей призна, че подкрепата на властите „за семействата, които са се нуждаели от помощ и основна информация в първите часове след ужасния инцидент не е била достатъчна“. 

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ГОРЯЩИЯ 27-ЕТАЖЕН БЛОК

Мей определи срок от три седмици, за който на всички засегнати от бедствието да бъде намерено жилище в района, допълва Агенция "Фокус". 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.