Демонстрацията се проведе в Кьолн

Мирен марш на мюсюлманите в Кьолн срещу насилието и ислямисткия терор събра днес неколкостотин души, въпреки че организаторите очакваха около 10 000, предаде ДПА.

Участниците в похода носеха плакати с надписи "Заедно срещу тероризма" и "Омразата превръща земята в ад". По-късно общият брой на участниците превиши 1000 души, отбелязва Асошиейтед прес, като се позовава на ДПА. 

Полицията определи ситуацията в Кьолн като спокойна.

Преди събитието имаше разгорещени дебати, свързани предимно с оттеглянето от марша на турския мюсюлмански съвет, известен като Дитиб. Според най-голямата ислямска асоциация в страната маршът би изпратил грешен сигнал, намеквайки, че международният тероризъм е само мюсюлмански проблем. Съюзът посочи също така, че не може да се очаква мюсюлманите, които спазват въздържанието за Рамазан, да участват в събитието при тези летни температури.

Организаторите, начело с експерта по изследвания на исляма Ламия Кадор, призоваха мюсюлманите в цялата Германия да изпратят послания срещу ислямизма и терора след неотдавнашните нападения в Берлин, Манчестър и Лондон, уточнява БТА.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.