На съвещанието присъстваха премиерът и главният прокурор

Полицейски шефове от цялата страна се събраха на спешно съвещание в София в понеделник. Пред висшите служители на МВР говори и премиерът Бойко Борисов. Присъства и главният прокурор Сотир Цацаров.

По темата

Поводът за срещата беше готвеният от полицаите и пожарникарите национален протест. Той ще се проведе навръх професионалния им празник – 5 юли, пред храм-паметника „Свети Александър Невски” в столицата. Причината - ниско заплащане и липса на материално осигуряване.

Главният прокурор подчерта, че приоритети в работата на МВР трябва да бъдат борбата с корупцията, контрабандата и битовата престъпност.

Той похвали за дейността им областните дирекции в София, Бургас и Пловдив. Каза обаче, че има дирекции, които не работят.

"Икономическа полиция е в пълна летаргия", коментира Цацаров.

Премиерът Борисов пък бе категоричен, че не трябва да се пестят усилия и средства, когато става въпрос за изкореняване на битовата престъпност.

Министър-председателят каза още, че служителите на МВР определено има за какво да протестират. Той обаче остро разкритикува административното обслужване в отделни звена на ведомството и най-вече - в столичния КАТ.

Това, което констатираха проверките, просто не знам как е допускано. Министърът и главният секретар правят одит. Ще ги оправим нещата”, заяви Борисов.

Вътрешният министър Валентин Радев пък обяви, че ще се срещне и разговаря с полицейските синдикати, които неведнъж го обвиниха, че води диалог с тях през медиите.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.