Извършителят на престъплението е задържан

Колеги с 25-годишен стаж са потресени от изключително жестокото убийство на студентка, извършено в София”. Това заяви главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов в ефира на „Здравей, България” по казуса със смъртта на 29-годишна жена, чийто труп бе намерен в апартамент в столицата.

За престъплението бе задържан приятелят на жертвата.

По темата

Най-вероятният мотив за действията на арестувания е съмнение за изневяра”, обясни Маринов.

След като убил половинката си, мъжът тръгнал с колата си към морето. По пътя качил стопаджии, които по-късно пребил и ограбил. Два дни по-късно, обвиняемият е задържан в Созопол.

Той беше опасен и за други хора", коментира още главният секретар на МВР. И допълни, че има данни, че арестуваният употребява наркотици, както и че посягал и на бившата си половинка.

Гл. комисар Младен Маринов коментира и готвения от полицаи и пожарникари национален протест.

Те имат право да искат увеличение на заплатите. Но това е искане на работещи във всички други сектори в страната”, каза Маринов.

Той е категоричен обаче, че униформените трябва да бъдат обезщетени за всичко, което сами са закупували, за да могат да изпълняват служебните си задължения.

По темата за борбата с битовата престъпност главният секретар на МВР каза, че от встъпването си в длъжност екипът му работи по „създаването на документ за справяне с проблема”.

Той обаче няма как да бъде решен изцяло. Трябва обаче оптимално покритие на криминалния контингент, който тормози хората по малките населени места”, каза Маринов.

Цялото интервю гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.