Хиляди излязоха по улиците на града

Трима души са задържани след многобройния протест от неделя вечер в Асеновград. За шести пореден ден хиляди хора изпълниха улиците на града, за да изразят гнева си след сбиване между жители на ромската махала и гребци и техните треньори.  

По темата

Един от арестуваните е Петър Низамов, по-известен като Перата. Той е ударил телевизионен оператор.

След това избягал от протеста. Обявен е за издирване и задържан в района на Бургас. Петър Низамов е задържан за 24 часа. Очаква се прокуратурата да поиска 72 часа задържане. 

Още двама души са задържани за хулигански действия. Образувани са три досъдебни производства, поясни старши комисар Атанас Илков от пловдивската полиция за NOVA. 

СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА ВИЖТЕ ТУК

Това беше най-мащабният протест досега, а основните искания на протестиращите са за повече полиция в града, премахване на незаконните постройки в ромската махала и най-строги наказания за обвинените в побоя над гребците и техните треньори.

Полицейското присъствие беше засилено, а на място беше изпратена дори конна полиция. На помощ на служителите на реда от Пловдив бяха изпратени и техни колеги от София, Кърджали, Ямбол, Хасково, Пазарджик, а на входа на града полицейски екипи проверяваха влизащите автомобили. 

Mеждувременно, Илков отрече информацията за протести в пловдивския квартал "Столипиново". 

"Имало е притеснени граждани, излезли по улиците. Наши колеги са разговаряли с тях и те са се прибрали", коментира той. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментар.