За проблема алармира зрител на NOVA в рубриката "Моята новина"

Докато властта бори шума от дискотеките по Черноморието в разгара на сезона, има хора, за които сезонът на безсънието продължава целогодишно. Заради тормоз от шумни сватби, кръщенета и празненства с повод и без повод.

По темата

Адресът е Дупница, а за проблема разбрахме от клип на наш зрител в рубриката „Моята новина“. Кореспондентите ни в района отидоха на място.

Часът е 21. Неканени, всички съседи на "Гиздова махала" присъстват на тази сватба… от балконите си. Дори и да не искат. И така цяла нощ, поне три пъти седмично. Най-потърпевши от шума са хората от близките блокове. Оплакват се от два оркестъра-човешки и кучешки. Активирали се все посред нощ.

От началото на годината сигналите в полицията заради силна музика в махалата са 23. Повече от половината са през юни, когато е бил пикът на празненствата. По различни поводи. Полицейски патрули често обикалят тук. Съставените актове са десетки, но веселбата не спира.

От РЗИ-Кюстендил коментират, че при тях не са постъпили сигнали за силната музика и не е измервано нивото на шума в „Гиздова махала”. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.