Стефан Станев е обвиняем за това, че на 23 юни е убил приятелката си Виола

Проверяват четирима прокурори заради обвинен за убийство. Стефан Станев беше задържан, след като на 23 юни приятелката му Виола беше открита мърта в апартамент в София.

Данните от разследването към момента показват, че смъртта на младата жена е настъпила в резултат на тежка черепно-мозъчна травма, получена след многократни удари с метален предмет по главата, както и множество прободни и порезни рани по лицето, шията и гърба.

Оказва се, че бившата жена на Стефан е подавала многократно жалби срещу него, но МВР и прокуратура не са им обърнали внимание и не са започнали разследване. Преди дни жената написа писмо в социалните мрежи, в което коментира, че правосъдие в България няма. 

Именно след това писмо започнала проверка.  „По разпореждане на градския прокурор на София Емилия Русинова беше извършена проверка на всички преписки, досъдебни производства, жалби и молби, постъпвали от бившата съпруга на Стефан Станев, нейната сестра и нейната майка”, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров.

29-годишна студентка е убита по брутален начин от приятеля си

„Проверката на прокуратурата е завършила с доклад, който съдържа информация за слабости и нарушения на прокурори. Установени са и пропуски в работата на служители на МВР и затова докладът ще бъде изпратен на министъра на вътрешните работи”, съобщи Цацаров и добави: „Проверката е установила пет преписки, водени в Софийската районна прокуратура, само по една от преписките е образувано досъдебно производство. Става дума за жалба, която е подадена 16 май 2017 година до 3-то районно управление от сестрата на бившата съпруга. Самата закана за убийство е осъществена от Стефан Станев на 13 май”.

В системата на МВР са потресени от бруталното убийство на жена в София

„Надяваме се към 30 септември да можем да приключим разследването и в Софийския градски съд да бъде внесен обвинителния акт”, съобщи градският прокурор на София Емилия Русинова.

Ако Стефан Станев бъде признат за виновен, го очакват между 15 и 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор без право на замяна.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.