Хиляди хора се събраха, за да призоват за спазване на правилата на пътя

Протести срещу войната по пътищата в цяла България. Хиляди хора се събраха, за да призоват за толерантност и спазване на правилата на пътя. Бяха организирани акции в София, Пловдив, Варна и Бургас. Поводът бе един трагичен инцидент на магистрала „Хемус”. 

По темата

„Да спрем убийствата на пътя” е мотото на протеста. В София хората се събраха първо пред храм-паметник „Св. Александър Невски” и оттам с автомобилите си отидоха в района на село Жерково. Мястото и датата на протеста не са случайни. Именно там в началото на годината на километър от там се случва пътен инцидент, при който загиват двама души.

Един спомен никога няма да избледнее от съзнанието на една млада жена, изгубила съпруга си и бащата на детето си. В последния почивен ден на Великден тази година колата на 26-годишния Йото поднася и се обръща в канавката на магистралата.

Излизат със съпругата му Наталия невредими. Двама служители на пътната агенция ги вижда и отиват да им помогнат. В този момент мъжете са пометени от друга кола. Йото и единият от служителите на агенцията загиват.

Мъжът, ударил двамата мъже на магистралата, е освободен под гаранция.

Само от началото на годината загиналите на пътя са 315 души. Според пътните експерти предстоят месеците, в които традиционно стават най-много катастрофи.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.