Повече от десет души са ранени

Тайфунът „Нору” обхвана голяма част от Япония, вследствие на което над територията й се изсипват проливни дъждове, създаващи заплаха от наводнения, съобщи ДПА.

В резултат на преминаването на бавнодвижещия се тайфун над десет души са ранени, а към близо 130 000 беше издадена препоръка да се евакуират от домовете си.

Стотици отменени полети в Япония заради тайфуна "Нору" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Според японската телевизия бурята е наложила отмяната на около 450 полета, както и спирания и закъснения в движението на железопътния транспорт.

Японското метеорологично управление предупреди, че в Централна и Западна Япония са възможни свличания на кални маси, наводнения, силни ветрове и преливания на реки. Възможно е стихията да предизвика и вълни с височина до 6-8 м.

Тайфунът "Нору" взе две жертви в Япония (ВИДЕО)

Според метеорологичната служба тайфунът се придвижва в североизточна посока със скорост от 30 км/ч. Силата на вятъра достига 90 км/ч, а тази на поривите му - 126 км/ч.

В събота мощният тайфун връхлетя южните японски острови, при което загинаха двама души, а девет бяха ранени, както съобщиха властите в префектура Кагошима.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.