Гласувайте за новите пет филма в кампанията на сайта на кампанията

Първото предложение в осмата седмица на "Великият понеделник" е романтичният филм "Джули и Джулия". Ейми Адамс влиза в ролята на отегчената офис служителка Джули Пауъл, а емблематичната актриса Мерил Стрийп влиза в ролята на легендата в кулинарията Джулия Чайлд. Джули решава да напусне работа, за да се отдаде изцяло на готварството, а успоредно с това зрителят става свидетел и на историята на живота на самата Джулия Чайлд.

Приключенският екшън "Стелт" е вторият филм, който участва в надпреварата на най-демократичната телевизионна кампания. Трима от асовете на флотската авиация - лейтенантите Бен Ганън (Джош Лукас), Кара Уейд (Джесика Бийл) и Хенри Пърсел (Джейми Фокс) обичат да се забавляват, докато пилотират. Но военните им развлечения са детска игра в сравнение с мисията, която скоро ще ги изправи пред смъртна опасност. 

Третият филм, за който зрителите могат да гласуват, е вечната класика "Мълчанието на агнетата" с пет награди на Филмовата академия на САЩ. Награденият с "Oскар" за главна мъжка роля в трилъра Антъни Хопкинс изиграва един от най-великите кино злодеи на всички времена, който трябва да помогне на смелата стажантка Кларис Старлинг от ФБР да разкрие убиеца, когото разследва. 

"Зов за завръщане" е четвъртото предложение във "Великият понеделник". Екшън-трилърът разказва историята на обикновения работник с красива жена Дъглас Куейд (в ролята Колин Фарел), която истински обича, но едно пътуване в света на фантазиите му се струва като идеалното бягство от сивото ежедневие. Спомените на един супер шпионин може да се окажат точно това, от което има нужда, но процедурата няма да мине по план. 

Последният филм, който зрителите могат да изберат в осмата седмица на кампанията, е "Книгата на Илай". Дензъл Уошингтън ще бъде човек, който иска мир във време, когато от Америка са останали само безлюдни градове, разрушени магистрали и изсъхнала земя. Това, което пази толкова ревностно е надеждата му за бъдещето, събрана в една единствена книга. Воден от тази своя цел и напътстван от вярата си в нещо по-велико от самия него, Илай прави всичко възможно да оцелее и опази книгата.

Феновете могат да изберат своя фаворит на сайта на "Великият понеделник", а филмът, събрал най-много гласове, ще бъде излъчен следващия понеделник, 21 август, в 21.00 ч. по KINO NOVA. Всяка седмица участниците могат да спечелят страхотни брандирани подаръци, а на финала петима от гласувалите, изтеглени чрез жребий ще спечелят голямата награда - кино кресло.