Иззе ли вицепремиерът функциите на компетентните власти?

"Дисциплиниращият ефект от Акция "Тишина" през почивните дни е налице". Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов за "Здравей, България". Думите дойдоха по повод предизвикалите дебати нощни проверки, при които той инспектира редица заведения в курорта "Слънчев бряг" заради шумната музика. 

Той обясни, че сам е участвал в проверките, защото законът не позволява на институциите да приложат крайни мерки. И цитира данни, че при издадени 89 акта за затваряне на заведения, в Бургаския административен съд, отпадат 80 от тях.

ПРОТЕСТ В „СЛЪНЧЕВ БРЯГ”: 600 души искат помощ от Борисов срещу Симеонов

"В бар "Оксижен" става дума за най-малко 20 предупредителни протокола и над 18 наказателни постановления за шум, които не се спазват. Те продължават да скандализират", изтъкна той.

 

Световни звезди - притеснени заради Акция "Тишина" (ВИДЕО)

Вицепремиерът беше категоричен, че институциите вършат добра работа. Той добави, че само на територията на Бургаска и Варненска област работят над 100 екипа, които денонощно извършват проверки от всякакъв вид: "Този сезон няма нито едно стомашно-чревно заболяване и натравяне с храна. Не е затварян нито един плаж". 

Управител на хотел: Прави чест на Валери Симеонов, че се зае с шума по морето (ВИДЕО)

"Във всяко едно от заведенията има по един собственик, който си мисли, че е над закона. Това е в манталитета на българина. Има заведения, които са недосегаеми", смята Симеонов. 

Според него протестите и призивите за оставката му след Акция "Тишина" са организирани именно от хора, които нарушават закона, и допълни: "Няма как Бойко Борисов да спре Валери или Валери да спре Бойко Борисов, когато и двамата спазват закона". 

"Кой клати държавата през туризма? Наематели и концесионери на плажове като братята Маргини, Маджо, Радо Слънцето и други. Тези хора са свикнали да печелят на гърба на другите. Не е нормално да дадеш концесия за 20 години на плаж. Ние ги правим назначени печеливши", изтъкна той.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.