Световни диджеи отменят участията си у нас

Напрежение в „Слънчев бряг”. Служители на заведения в курорта блокираха улици и поискаха помощ от премиера Бойко Борисов заради среднощните проверки на вицепремиера Валери Симеонов.

По данни на бизнеса около 600 души са се включили в протеста. Само за час в „Слънчев бряг” пристигнаха няколко автобуса с хора, които се включиха в протеста. 

Част от програмата на най-големия музикален фестивал край морето „Solar Summer" е отменена. А световни звезди в електронната музика са обезпокоени заради нощните проверки

„Проблемът в случая е, че става въпрос за едно неправомерно действие от страна на вицепремиера, което ние ще докажем в съда. Това негово действие внесе смут сред световните звезди и те са силно притеснени. Диджеите бяха силно притеснени, че може да бъдат спрени. Не трябва България да влезе в черния списък на букинг агенциите”, коментира Иван Дончев, организатор на фестивала.

Малко преди обяд търпението се изчерпа и новият тих „Слънчев бряг” реши да вдигне шум. В разрешеното за целта време.

Потърсиха помощ от премиера срещу Валери Симеонов. И поискаха оставка.

„Всяка вечер се чудим дали ще затворят заведението, клиентите ни питат непрекъснато какво става. На нас ни трябва тази работа”, коментира Ирина Нейчева.

Около час след началото на протеста, хората отново блокираха движението. По данни на бизнеса протестиращите са били около 600 души.

„Ние не трябва да мислим,че тук работят само диджеи, сервитьори, бармани. Говорим за превозвачи, търговци и индустрия. Милиарди загуби. Имаме залог дали ще ороним престижа на туризма и дали ще се простим с прехраната на хиляди семейства”, коментира Живко Табаков, председател на Комисията по транспорт в Бургас.

Бизнесът получи подкрепата от мнозина, но и упреци от потърпевшите.

„Мутрите протестират срещу държавата. Проверките ще продължават, в петък и събота вечерта съм свободен", отговори Валери Симеонов. 

Хората в „Слънчев бряг” са категорични, че това е само началото. В събота подготвят и нов протест. Над 6000 служители са потвърдили присъствието си.

Повече гледайте във видеото

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.