Хотелиери и собственици на имоти застават зад вицепремиера

Хотелиери и собственици на имоти – в подкрепа на акция „Тишина”. В ефира на „Здравей, България” те обявиха, че застават зад вицепремиера Валери Симеонов и среднощните му проверки. Според тях заради силната музиката в заведенията се е стигнало до отлив на туристи. Шумът сериозно нарушавал и собственото им спокойствие в курорта. 

СЛЕД ПРОВЕРКИТЕ В "СЛЪНЧЕВ БРЯГ": Вълна от шеги заля социалните мрежи (СНИМКИ)

„Психическият тормоз започва от 12 часа в полунощ до 7 часа. И въпреки недоспиването на другия ден трябва да се усмихвам. Прави чест на Валери Симеонов, че е първият човек, който се зае да промени това”, заяви за „Здравей, България” Ганка Инджова, управител на хотел. 

Aкция "Тишина" по Черноморието продължава (ВИДЕО)

Тя живее в Стария град, но въпреки това всяка вечер спокойствието й е нарушено от среднощната музика в заведенията. Жената разказа как туристите й се оплакват от шума по морето и се заричат да спрат да идват на Черноморието, защото не могат да си починат.

Ангелкова: Трябва да се внимава как се правят проверки

Припомняме, че вчера няколко организации на собственици на имоти и земи, както и сдружение на хотелиери написаха отворено писмо, с което обявиха, че подкрепят Валери Симеонов и неговата акция против шума по морето.

Шеф на клуб, проверен от вицепремиера: Това беше показна акция

Вицепремиерът, заедно с екипи на НАП, полицията и Агенцията по храните, провери култови заведения по Южното Черноморие. От НАП са констатирали издаване на фалшиви касови бележки, а здравните инспектори открили храни с изтекъл срок на годност. Констатирани са и случаи на неспазване на противопожарните норми. Собствениците на нощни заведения обаче твърдят, че това саботира бизнеса им и са готови да търсят правата си в съда.

Повече по темата гледайте във видеото.

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.