Чужди дипломати изказаха лично съчувствието си и написаха своето послание в съболезнователна книга

Тъжен ден и в посолството на Испания в София. Екипът на мисията почете паметта на загиналите с минута мълчание, точно в 12 на обед.

СЛЕД АТЕНТАТА В БАРСЕЛОНА: 7-годишно момче е в неизвестност (ВИДЕО+СНИМКА)

По същото време, вратите на посолството бяха отворени за всички, които искаха да изразят съпричастност с трагедията в Каталуния. Други чужди дипломати също пристигнаха, за да изкажат лично съчувствието си и да напишат своето послание в съболезнователна книга.  Тя отново ще бъде на разположение на всички граждани, солидарни с трагедията, в понеделник, между 11:30 и 13:30 часа.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ТЕРОРИСТИЧНАТА АТАКА В БАРСЕЛОНА ВИЖТЕ ТУК

„Има пострадали от толкова много различни националности. Както добре знаем, Барселона привлича туристи от цял свят. Тъжим за всички наши приятелски, държави, които днес също скърбят за своите загинали граждани. Живеем в глобализиран свят, споделяме еднакви ценности и принципи, всички ние пътуваме много. Очаква се тази година Испания да привлече 80 милиона туристи. Това е почти двойно повече от населението на страната. Всички ние сме мишена. Това, което трябва да направим е, да продължим да живеем живота си, както досега. Ще скърбим за жертвите и ще утешим семействата им. Но на следващия ден трябва да продължим. И да живеем живота си както преди”, заяви Eнрико Криадо, зам.-ръководител на испанската дипломатическа мисия.

МИНУТА МЪЛЧАНИЕ В ПАМЕТ НА ЖЕРТВИТЕ В БАРСЕЛОНА

ТЕРОР В БАРСЕЛОНА: МИНИВАН СЕ ВРЯЗА В ПЕШЕХОДЦИ

Българи даряват кръв за пострадалите при атаката в Барселона (ВИДЕО+СНИМКИ)

СЛЕД АТАКАТА: МВнР публикува съвети към българите в Барселона (ВИДЕО+СНИМКИ)

Българи на метри от атентата в Барселона (ВИДЕО+СНИМКИ)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.