Драматично начало за почивката на морето за над 200 българи

Драматично начало на престоя на морето за 208 българи, сред които и много деца. Те останаха повече от 10 часа пред хотел в Черноморец, защото собственикът му отказа да ги настани. Причината - неуредени финансови отношения с туроператорската фирма.

По темата

Групата пристигнала за участие в танцов фестивал в Черноморец. Те платили в София много преди да тръгнат за морето. Изненадата дошла като пристигнали.

Ненастанените гости разбрали, че има неуредени финансови сметки между туроператор и хотелиера.

Хотелиерът обясни, че не бил получил цялата сума за нощувките от страна на туроператорската фирма за настоящата група. Имало и стари задължения. Въпреки това осигурил сандвичи и напитки за децата.

„Те ни дължат 56 000 лева с тази група. Не са преведени парите, преведоха част от парите и няма как да настаним туристи, за които не е платено”, заяви Стоян Стоянов, собственик на хотела.

От туроператорската фирма контрираха.

„Имаме една сума за плащане, ние сме платили повече от половината.Тук на място има, разбира се, хора, които ще си доплащат, защото това са възрастни хора и идват тук на фестивал”, заяви Александър Тодоров, представител на туроператора.

На място дойдоха от Комисията за защита на потребителите. И докато танцьорите чакаха туроператор и хотелиер да се разберат, а чиновниците да си свършат работа, запълниха времето си с репетиция.

От Комисията за защита на потребителите обявиха, че туристите вече са настанени в хотела, а проверката защо се е стигнало до тази ситуация продължава.

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.