Семейство се размина на косъм от смъртта, след като бе брутално избутано в канавката

Абсурд на магистрала "Тракия". Семейство се размина на косъм от смъртта, след като бе брутално избутано в канавката от шофьор на джип. В крайна сметка виновни за инцидента се оказаха пострадалите и получиха акт от полицията. 

По темата

„От юридическа гледна точка актът трябва да установи нарушение. В случая просто имаме една повредена кола, явно от пътен инцидент. Това категорично не означава, че има виновно поведение и нарушение на водача на пострадалия автомобил. Затова съм силно обезпокоен от тази шокираща некомпетентност на полицията”, коментира в „Здравей, България” адвокат Михаил Екимджиев.

„МВР не си е свършило работата да установи истинския причинител на инцидента, за когото са имали достатъчно данни през телефон 112”, допълни той.

По думите му не може от факта, че има повредена кола да се прави категоричен извод за нарушение на шофьора.

„Съгласен съм с всичко казано от адвокат Екимджиев. В случая просто е следвана стандартна процедура, без да се влезе в детайлите. Няма конкретни данни за този, за който се твърди, че е направил грубото нарушение”, коментира от своя страна бившият началник на КАТ Алекси Стратиев.

„Когато е имало свидетели и е подаден сигнал на телефон 112, не би трябвало да се пише този акт, а докладна записка, в която полицаите да обяснят какво са видели и какво се е случило според свидетелите”, обясни Стратиев. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.