"Надявам се да вляза в петицата на света още през следващата година", заяви той в студиото на "Събуди се"

Най-добрият български плувец Антъни Иванов си постави за цел да спечели олимпийски медал в Токио. Припомняме, че той стигна до финала на 200 метра бътерфлай на Световното първенство за мъже, а впоследствие 18-годишният плувец добави към това и бронзов медал от планетарния шампионат за юноши и девойки в Индианаполис.

НА РОДНА ЗЕМЯ: Антъни Иванов се завърна след победата в Индианаполис

"Вече имам време да си почина и да се съсредоточа върху следващия сезон. Надявам се през следващия сезон да спечеля медал, но от Европейското първенство за мъже", коментира в студиото на "Събуди се" плувецът Антъни Иванов. 

"Надявам се да вляза в петицата на света още през следващата година и в Токио да вляза в борбата за медалите. Ако не се случи на следващата Олимпиада, се надявам, че ще стане на другата", продължи плувецът.

ИСТОРИЧЕСКИ УСПЕХ: Антъни Иванов - с бронзов медал от Световното по плуване за юноши

А къде ще продължи облразованието си?

"Колебая се между два-три университета. Аз съм в позицията да избера къде ще отида. Имам предложение от абсолютно всички университети в топ 10. Може би ще отида на посещения, за да разгледам самите бази и да разговарям с главните треньори, защото съм говорил на този етап само с техните асистенти. Не мисля, че ще бъде проблем смяната на времето. Първата година ще ми бъде трудна заради тренировките и методиката, но мисля, че ще свикна", добъви Антъни Иванов. 

Целия разговор гледайте във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.

 

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес