Ден след инцидента Красен Димитров и Лъчезар Лалев не се чувстват герои

Красен Димитров и Лъчезар Лалев. Имената им сигурно не ви говорят нищо. Има обаче един човек, който определено ще запомни и имената, и лицата им.

Красен и Лъчезар са ученици. Преди дни от прозореца на класната си стая видели пламъците от горяща кола на близкото кръстовище. И без да се замислят момчетата тръгнали да помагат.

Деца - герои или обикновени младежи?

Красен и Лъчезар са единадесетокласници от Търговската гимназия в Бургас. В сряда сутринта, докато били в час, момчетата видели как лек автомобил се запалил на кръстовище до училището им. Не се замислили нито за миг.

„Отвън се видя много голям дим. Погледнахме през прозореца, видя се кола и веднага излязохме от стаята, отидохме долу до портиера, взехме пожарогасителя и отидохме да гасим”, разказва Лъчезар Лалев.

Младежи догониха крадец и върнаха чанта на жена в Бургас

Момчетата не мислели ,че колата може да избухне.

„В такъв момент мислиш как да реагираш по-най-добрия начин и след това мислиш какво може да стане”, обяснява Красен Димитров.

Помогнала им бързата реакция и на портиера, при когото са пожарогасителите на училището.

Ден след инцидента момчетата не се чувстват герои. Доволни били, че успели да спасят колата да не изгори напълно, а наградата им била –благодарността от собственика

В Гимназията всички вече знаят за постъпката на момчетата.

Повече гледайте във видеото

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.