"Зелена зона" в столицата пък се разширява с близо 4854 места

От 1 октомври влиза в сила новото работно време на зоните за платено паркиране в София. В още два столични района ще се плаща, а граждани се вдигат на протест, информира БГНЕС. 

От неделния ден зоните за платено паркиране в София са с нова работно време: от 8.30 до 19.30 часа. В съботните дни „Синя зона" ще работи до 18.00 часа, а не както досега - до14.00 часа.

От същата дата влиза в сила и разширението на „Зелена зона“ в районите „Средец“ и „Лозенец”. Така "Зелена зона" в столицата се разширява с близо 4854 места.

Повече платени зони за паркиране в София от 1-ви октомври

Маркировката вече е поставена, поставянето на паркинг колчетата в „Лозенец” обаче предизвика недоволството на живеещите в района, защото са прекалено близо едно до друго, поставяни са върху счупени плочки и прекалено навътре в тротоарите.

През целия уикенд екипите на Центъра за градска мобилност проверят всяка улица за поставени знаци и подменят стикерите за работното време на зоните за платено паркиране. Работят и три пункта за издаване на винетни стикери - на метростанциите Европейски съюз и НДК и на ул. „Будапеща” 17.

Недоволни столичани обаче организират протест пред сградата на Столична община. Хората, живеещи в центъра настояват да се опрости регистрацията за платено паркиране, посредством настоящ, а не единствено адрес, както и да се намалят таксите – тройно. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.