Актьорът сподели детайли около ролята си в "Откраднат живот: Чуждо тяло"

Звездното попълнение в новия сезон на "Откраднат живот" по NOVA Юлиан Вергов влиза в ролята на новия директор на болница "Свети Кирил" - доцент Банков. Животът и миналото на анестезиолога е обвит в мистерия, а появата му сред останалите лекари променя много от познатите отношения помежду им. Вергов няма познания в медицината, но това не му пречи да се представя на ниво в сериала. Вижте какво сподели той за новата си роля в интервюто с вестник "Телеграф".

- Вярно ли е, че Владо Карамазов ви е уредил в "Откраднат живот"?

- Не знаех. Обади ми се Евтим Милошев. Може да са имали някакъв разговор, тъй като те снимат заедно друг сериал. Ще трябва да му купя една торта, ако ме е предложил. Водихме дълги разговори, защото имам изисквания - да не звучи преднамерено, не участвам във всичко на всяка цена. Имам лични виждания за това как да се случват разни неща. Държа всичко да ми е ясно, както и по-голямата част от сценария предварително, за да мога да си начертая линия на поведение на героя. В сериала е трудно, защото са различни режисьори, сменят се екипи, снима се разбъркано, на ден може да се случи да се снимат 3 различни серии.

- Имахте ли изискване какъв да бъде героят ви?

- Отказвал съм много неща, защото не искам да играя една и съща роля. Искам да има промяна в персонажа, да има изненади. Когато гледам кино, харесвам да има промяна в начина на поведение на героя, но и тя да е обоснована.

По темата

- Доктор и директор не сте играл значи?

- Да. Трудно ми беше да вляза в тази роля, от гледна точка на терминологията, на случващото се в операционната - това са ми двата най-големи проблема, понеже трябва да изглежда като истинско, че боравиш с тези съоръжения - пинсети, туплери... Благодарение на екипа, на колегата Наум Шопов, който си е доктор, лекарите на терен, Марги, която е действаща сестра, успях да навляза и да не ми е такъв проблем.

- Като ви казаха, че ще играете именно анестезиолог, какво си казахте?

- Беше ми приятно. Тази специалност смятам, че не е по-малко съществена от останалите. Министърът беше анестезиолог. Много приятна хрумка е на сценаристите да имам две специалности.

- Моторът в сериала вашият личен ли е?

- Да, мои приятели дори се чудеха с кой акъл съм го занесъл там. Не са го повредили, но вярвам толкова много в това, което правим, че бих дал всичко от себе си, за да се случи.

- От колко години карате мотор?

- Този специално от 4-5 години. Имал съм рискови ситуации, но слава богу инциденти - не.

Цялото интервю с Юлиан Вергов може да прочетете във вестник "Телеграф". 

Актуални новини за сериала ще откриете на уебсайта на NOVA и на официалната страница на "Откраднат живот" във Facebook, а всички епизоди можете да гледате отново в NOVA PLAY.