Те поискаха оставката на земеделския министър Румен Порожанов

При протест пред Министерския съвет от Българския вегански съюз поискаха оставката на министъра на земеделието Румен Порожанов. Причината – бездействието на ведомството по отношение на защитата на животните.  

Веган: Предколедното клане на прасета е геноцид

Те направиха пърформанс, в който символично бе обръсната главата на една от протестиращите, за да покажат какво се случва с животните, пише БГНЕС.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Пресъздаваме реалността. Животните умират по един особено мъчителен начин. Кожата им се смъква от тялото, докато много от тях са живи. Така нареченият хуманен начин за тяхното умъртвяване е в едни газови камери, но много от тях оцеляват и се одират, докато са живи. Така, че това е една изключително варварска процедура, ненужно насилие, една ненужна жестокост. Ние искаме да покажем какво се случва с животните, защото много хора не знаят“, обясни председателят на Съюза Никола Донев.

Вегани и вегетарианци отновона протест (СНИМКИ)

Веганите носеха и плакати с надписи „Стоп!!! На насилието над животните” и „Само красивите животни и грозните хора носят кожени палта“.

Веган: Изнасилват пчелите, за да дават мед

„Организираме този протест за защита на животните и по-специално на тези, които се използват за кожа от кожната индустрия и още повече, че в България има две ферми за норки, които са незаконни. Отглеждат американска норка, която е инвазивен вид и не е разрешена според нашето законодателство“, обясни Явор Карапетров от Български вегански съюз.

ВЕГАНИ НА ПРОТЕСТ: Хора легнаха в картонени опаковки в центъра на София (ВИДЕО)

Той подчерта, че искат двете ферми за норки в България да бъдат затворени.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.