От АПИ обещават аутобанът да е изцяло завършен до 2023 година

Министри, експерти от  Агенция „Пътна инфраструктура” и архитекти отидоха в Симитли, за да говорят с местните хора за строежа на магистрала „Струма”. 

Строителят на АМ "Струма" - ясен догодина

По време на срещата жители на Община Кресна и еколози се обявиха „против” идеята магистралата да преминава през Кресненското дефиле. Министрите, които дойдоха в Симитли, обаче заявиха, че подкрепят решението на Агенция „Пътна инфраструктура” в едната посоката да се минава през планината, а в другата – по сега съществуващата отсечка през Кресненското дефиле.

България представи в Брюксел последния проект на магистрала "Струма"

От пътната агенция пък обещаха магистрала „Струма” да бъде изцяло завършена до 2023 година.

Започна строителството на новия участък от АМ "Струма" (ВИДЕО+СНИМКИ)

 „С всички средства ще съдействаме за икономическото развитие на целия регион, за развитието на туризма. Честно казано,  никога не съм разбирал защо черният щъркел, бялата лястовица или краставата жаба трябва да спират икономическото развитие на България.

Явно че, от подобни игрички се хранят определени хора, а може би обслужват и други икономически интереси, но развитието на икономиката в целия региона малко или много зависи от построяването на магистрала „Струма“, коментира преди срещата министърът на отбраната Красимир Каракачанов. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.