Отсечката трябва да бъде завършена до лятото на 2019 г.

Започна строителството на участъка от магистрала „Струма” от Благоевград до Крупник. Отсечката трябва да бъде завършена до лятото на 2019 година.

СНИМКИ ОТ ПЪРВАТА КОПКА ВИЖТЕ ТУК

Трасето ще е дълго близо 13 км и ще струва на държавата около 140 млн. лева без ДДС. На него ще бъдат изградени два пътни възела - край Благоевград и Симитли.

Предвидени са и 20 големи съоръжения - мостове, надлези и подлези. Ще бъде изградена и така наречената „Интелигентни транспортни системи“ със станции за засичане и управление на трафика, видеонаблюдение и метеорологични станции.

Все още стои отворен въпросът с най-трудния участък от „Струма” - този през Кресненското дефиле.

„За да бъде изцяло завършена АМ „Струма“, трябва да си дадем сметка, че тя е обект от национално значение и че човешкият живот е по-ценен от живота, на което и да е защитено растение или животно”, каза министър Московски.

Той отправи апел към всички да бъдат мъдри и отговорни при предстоящите обществени обсъждания на ОВОС за оставащите участъци от проекта.

„Наше задължение като европейска държава е да не позволим забавянето на изпълнението на оставащия участък от аутобана, защото това е една от основните принципи на Европейския съюз – свободното движение на хора, стоки, капитали и услуги“, заяви Московски.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.