Четири саксии - опциите пред британския премиер в Брюксел, пишат в социалните мрежи

Снимка на британския премиер Тереза Мей предизвика иронични коментари в част от британските медии, както и в социалните мрежи, предаде БГНЕС.

На снимката Мей седи сама на празна маса на европейската среща в Брюксел, което мнозина приеха като метафора за преговорите за Brexit. Мей е седнала на масата, украсена с цветя, свела поглед надолу и чака председателя на Европейския съвет Доналд Туск, с когото трябва да разговаря. Част от коментарите в социалните мрежи бяха всичко друго, но не и снизходителни.

„Ето снимка на Тереза Мей с всичките ѝ близки приятели“ или „Помислих си, че става въпрос за илюстрация на абсолютната самота. Това е днес нашият премиер в Брюксел“, са част от ироничните забележки в „Туитър“.

Лидерите от ЕС дадоха „зелена светлина” за търговски преговори с Лондон

Пресата също не пожали британския премиер и коментира снимката в светлината на претенциите на британското правителство да подпише лесно търговските споразумения с останалата част от света, след като страната излезе от ЕС.

Европейските лидери отложиха взимането на решение по спорни теми

„Тереза Мей, обградена от всички търговски споразумения, които бързо ще подпишем след Brexit“, пише Маркъс Джонс. Вестник „Дейли телеграф“ публикува снимката с текст „Тереза Мей съзерцава своите опции, които са ….четири саксии с цветя“. „Бедната Тереза Мей, пише „Хъфингтън пост“, според който снимката може да се разглежда като „жестока метафора на изолацията на Великобритания на преговорите за Brexit.

Борисов и Мей: Сътрудничеството ни ще продължи и след Brexit (ВИДЕО+СНИМКИ)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.