Негови подгласници в класацията на ФИФА станаха Лионел Меси и Неймар

Кристиано Роналдо от „Реал Мадрид” бе определен от ФИФА за най-добрия футболист на 2017 година, пише Gong.bg. Портуалецът получи своята награда лично от легендите на световния футбол Диего Марадона и бразилеца Роналдо на бляскава церемония в Лондон.

СНИМКИ ОТ ЦЕРЕМОНИЯТА ВИЖТЕ ТУК

"Човек трябва да бъде много отдаден. Искам да посветя този трофей на семейството. На моя син, на моя брат. На другите ми две деца вкъщи. Нямам търпения да ги видя. Много съм щастлив и благодаря на всички", каза Роналдо.

"Благодаря на всички, които гласуваха на мен. Трябва да отдадем заслуженото на Лео и Неймар. Трябва да отдадем заслуженото на феновете на „Реал”, на моите съотборници. Това е страхотен момент за мен. Знам, че имам много фенове по света и оценявам това. Страхотно е да бъда тук, до тези легенди на футболната игра”, добави още той.

Роналдо надви всички и тази година, а негови подгласници станаха бившите съотборници в “Барселона” Лионел Меси и Неймар.

Освен приза на най-добър футболист, по време на бляскавата церемония в лондонския театър "Паладиум", която бе водена от актьора Идрис Елба и спортната журналистка Лейла Анна-Лий, от ФИФА раздадоха още куп награди за най-заслужилите през изминалата година. За званието най-добър треньор претендираха Зинедин Зидан, Антонио Конте и Масимилиано Алегри. Очаквано призът отиде при Зидан, който бе с основна роля за успехите на Кралския клуб през изминалия сезон.

За първи път ФИФА награди и най-добрия вратар, а победителят бе легендата на Ювентус Джанлуиджи Буфон, който пребори конкуренцията на Кейлор Навас от Реал и Мануел Нойер от Байерн.

При дамите за най-добра през годината бе обявена холандката Лиеке Мартенс.

Идеалният тим на ФИФА за 2017 г. пък бе в състав Джанлуиджи Буфон, Дани Алвес, Марсело, Леонардо Бонучи, Серхио Рамос, Андрес Иниеста, Лука Модрич, Тони Кроос, Лионел Меси, Неймар и Кристиано Роналдо.

Източник: Gong.bg

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.