Как да подготвим колата си?

Внимание шофьори, колоездачи и пешеходци! От днес Пътна полиция започват проверките в рамките на Акция „Зима”. За какво ще ни глобяват? И как да подготвим добре колата си за зимните условия?

АКЦИЯ „ЗИМА”: Пътните полицаи проверяват шофьори, пешеходци, колоездачи

От 1 ноември на три етапа ще бъдат проверявани колездачи, пешеходци и шофьори. Сред пешеходците най-уязвими са възрастните хора. От началото на годината са загинали общо 98 пешеходци, като 52-ма от тях са на възраст над 64 години. Затова ще се следи дали пресичат правилно, в противен случай - ще бъдат глобявани.

3000 машини в готовност за зимното почистване на пътищата

Трети на мушката ще са шофьорите. Ще се следи дали карат със зимни гуми и изрядни светлини. Само от началото на годината пътните полицаи са констатирали над 760 000 нарушения на правилата за движение.

Кой ще плаща със 180% по-скъпа "Гражданска отговорност"?

„От 1 до 30 ноември стартира Акция „Зима”. За времето от 1 до 10 ноември ще се извършва засилена проверка на велосипедисти, както и пътните превозни средства с животинска тяга. От 11 до 20 ноември ще се проверяват пешеходците и поведението на водачите спрямо пешеходците. В края на акцията – от 21 до 30 ноември обект на проверките ще бъде техническото състояние на автомобилите”, коментира инспектор Петър Соколов от националната полиция по време на проверките в столичния квартал „Младост”.

Глобите в зависимост от техническата неизправност на автомобила варират от 20 до 50 лева.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.