Поредното издание на фестивала ще доведе световния high-tech елит в София

Един от идеолозите на днешния технологичен свят - израелецът Йосиф Варди - е сред най-очакваните гости на лятното издание на WEBIT в София. В своята почти 50-годишна кариера той постави израелските технологични компании редом до тези от Силициевата долина. Каква е тайната на успеха на Йосиф Варди?

Мобилното приложение на Vbox7.com с награда от Webit Awards

Навигацията и системите за сигурност в колата, смарт часовници, компютърни процесори, голяма част от мрежовите технологии на Facebook, Google и Microsoft - технологии, използвани по цял свят, които са родени от големите специалисти в малката държава Израел.

Изкуственият интелект заменя мобилните технологии

„Тел Авив е по-скъп град отколкото Сан Франциско, Маунтин Вю и другите в Силициевата долина”, казва Пламен Русев от WEBIT.

Може би чувате това име за първи път, но в бизнеса за него се говори от десетилетия. Гений, гуру, визионер - така го описват онези, които следват стъпките му, не само в родния Израел, но и по целия свят. Когато той говори, дори боговете на технологиите мълчат.

200 бизнес лидери на първата Endeavor конференция Dare to Scale

„Тайният “сос” на израелското чудо е еврейската майка. Тя има план за всяко от своите деца от момента, в който те се появят на бял свят. Ако я попитате на колко години са нейните деца, тя ще ви каже: “Инженерът е 5-годишен, а изследователят - на 7 години”, разказва Йоси Варди.

Световно признание за България и Webit

Хиляди по света се редят на опашки и го слушат с часове, защото с подобни любопитни теории Йосиф Варди е отворил очите на над 80 стартиращи компании в почти всички сфери на технологиите. Научил ги е да търсят “хляба” в бизнеса, да планират далновидно и най-важното - да печелят с хитрост и упоритост - отново през призмата на еврейската майка.

CONELUM спечели 200 000 € в състезанието за стартъпи Founders Games

Варди вече е съпредседател на WEBIT. Българската стартъп общност ще се запознае с него тук в София. Поредното издание на фестивала ще докара световния high-tech елит в София между 25 и 29 юни 2018 г. Точно в разгара на българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.