Той помни всеки детайл от нощта на 26 срещу 27 август 1990 г.

История в документални кадри. Този път през погледа на един от най-добрите ни фотографи - Иван Григоров. Фоторепортерът е събрал архив от хиляди исторически моменти. Сто от тях показва в Клуба на фоторепортера.

Фотографът Иван Григоров помни всеки детайл от нощта на 26 срещу 27 август 1990 г., когато пламва Партийният дом. Той е един от малцината фоторепортери, който не заснема просто кадри, а запечатва историята.

Но уловеното с фотоапарата не се размива и няма давност. Затова фотографът години наред е архивирал всеки кадър и днес показва част от тях в Клуба на фоторепортера.

Погледът ни назад не може да отмине и друга тъжна картина от най-гладните години през 90-те - с празни магазини и дълги опашки.

Ако искате да се потопите и още по-назад в историята, Иван е наредил и снимки преди 1989 г. като изгарянето на цирка в София.

И така - заедно с неподправена история в сто кадъра, част от тях предизвикват и неподправен смях от българската реалност.

Иван отдавна не снима репортажи като тези във вестник „Поглед”. Казва, че вече никой не иска такива снимки. От една седмица е и без работа като много свои колеги. Затова сега се е заловил да събере архива си. А най-голямото му желание е да има музей.

Целия репортаж гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.