От началото на годината електронните фишове, издадени заради висока скорост, са над 320 000

Всеки 3-ти нарушител на пътя шофира с превишена скорост. От началото на годината електронните фишове, издадени заради висока скорост, са над 320 000.

Само за последните две денонощия мобилна камера, поставена на ремонтираната отсечка на Околовръстния път в София, е заснела над 200 нарушители. Всички шофирали с превишена скорост. 

Шуменец получи 26 фиша за превишена скорост наведнъж

Ограничението в този участък на Околовръстното шосе е 90 километра, а повечето от нарушителите са  натискали газта до около 120 километра в час. И макар това да е едно от най-проблемните места, особено след ремонта на шосето, не е единствено.

Николай Чолаков поставя тахошайби от 7 години. Работи точно в критичния участък. Казва, че нарушения винаги е имало. Но преди били по-малко.

Шофьор без книжка "наниза" кола в мантинела (СНИМКИ)

След ремонта е по-лесно да се ускори, забелязали го и от полицията. И поставили мобилни камери.

1034 камери следят дали шофьорите карат с превишена скорост. На територията на София имаме 3 стационарни камери и 9 мобилни.

Пиян шофьор без книжка предложи на катаджии подкуп... на стотинки (ВИДЕО)

Най-много шофьорите нарушават ограниченията на скоростта в София, Велико Търново, Варна, Бургас и Пловдив. Санкциите варират, като започват от 20 лв. и могат да стигнат хиляди. Нарушението може да коства и книжката на водача. За три месеца. 

Междувременно проучвания в рамките на кампанията "Алкохолът е лош шофьор" разкриха профила на средностатистическия водач, който сяда зад волана пил. Той е на средна възраст, емоционално незрял, културно ограничен и търсещ самоутвърждаване.

Добрата новина е, че жертвите при катастрофи, причинени вследствие на алкохола, намаляват. Ако през 2008 г. те са били 45, тази година са 12.

Въпреки това се запазва устойчив процентът на водачите, склонни да шофират пили.

Целия репортаж гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.