Осигурени са допълнителни консумативи за болницата в Ловеч, където са настанени пострадалите

Четири реаномобилa от Военномедицинска академия (ВМА) и болница "Лозенец" са изпратени към мястото на тежката катастрофа край село Микре. Това е станало по разпореждане на премиера на Бойко Борисов.

Как могат да се намалят катастрофите по пътищата? Гласувайте в нашата анкета ТУК.

Първоначално към мястото на катастрофата е изпратен реанимобил с подсилен екип и с възможност да превози до четирима от пострадалите. По-късно към местопроизшествието е насочен и втори екип.

КАСАПНИЦА НА ПЪТЯ: 9 жертви и поне 20 ранени след челен удар на пътнически микробус и камион (ВИДЕО)

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев също пътува към мястото на инцидента.

Осигурени са допълнителни консумативи за болницата в Ловеч, където са настанени пострадалите. Болниците в Плевен, София и Велико Търново имат готовност да ги приемат при необходимост.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ТЕЖКИЯ ИНЦИДЕНТ ВИЖТЕ ТУК
 
Премиерът Бойко Борисов разпореди министерството на транспорта да извърши пълна проверка на микробуса, участник в катастрофата. Екип на "Автомобилна администрация" вече е на мястото на инцидента.

По нареждане на транспортния министър Ивайло Московски инспекторите на областния отдел на агенцията в Перник започват спешна пълна проверка и на фирмата превозвач "ВИ-ЕМ" ЕООД.

На мястото на катастрофата са областният управител на Ловеч Георги Терзийски, представители на Пътна полиция, Пожарна безопасност и ДАИ. МВР, Министерство на здравеопазването и Министерството на транспорта са в непрекъсната координация и работят по случая.
 
До този момент данните са за 9 загинали и близо 20 ранени при сблъсък между пътнически микробус и товарен камион край село Микре.

Източник: dariknews.bg

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.