Петър Харалампиев отрече информацията

Назначеният по препоръка на вицепремиера Красимир Каракачанов за председател на Държавната агенция за българите в чужбина /ДАБЧ/ е заснет с нацистка тениска, предаде БГНЕС. Върху тениската има надпис на немски „Wehrmacht” /"Вермахт"/ - името на въоръжените сили на Нацистка Германия по времето на Адолф Хитлер.

Втори скандал със снимка с нацистки поздрав, искат се оставки (ВИДЕО)

Държавната агенция за българите в чужбина е на пряко подчинение на Валери Симеонов, но в Министерския съвет е известно, че Петър Харалампиев е назначен и предложен от самия Красимир Каракачанов. Въпреки че е кадър на ВМРО, се оказва, че преди време той е организирал у нас концерти на сръбските чалга-звезди Лепа Брена и Цеца Величкович.

Иво Антонов за нацисткия поздрав: Дълбоко съжалявам за незрялата постъпка

Петър Харалампиев е поредният кадър на Красимир Каракачанов с подобни прояви.

Преди него Иво Антонов, шеф на дирекция „Социално подпомагане”, бе качил снимка във Facebook, на която позираше пред танк „Майбах“ с протегната за нацистки поздрав ръка.

СЛЕД СНИМКАТА С НАЦИСТКИ ПОЗДРАВ: Служител на МО е в болничен

Освен това и съветникът на президента Румен Радев - Пламен Узунов също се оказа с нацистки снимки, на които той е маскиран като Хитлер. Узунов, който бе и служебен вътрешен министър в правителството на проф. Герджиков, отказа да подаде оставка в началото на юни заради снимките.

 

В личния си профил в социалните мрежи, Петър Харалампиев отрече твърденията, че е носил тениска с нацистки поздрав. 

"Аман от неразбиране, глупости и небивалици!?! Та по този повод ето едно поздравче до всички ценители на тежката музика с това яко, здраво рок парче на североамериканската култова, ъндурграунд, тежка рок банда от Орегон, правеща готина кросоувър музика още от средата на '80-те години на миналия век! Да живее готината музика и свободата! Правете любов, не война", написа Харалампиев във Facebook.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.