Това твърдят холандски учени

Храни, богати на антиоксиданти, каквито са черният шоколад, горските плодове, фасулът и пеканите, намаляват възпалението при пациентите с ревматоиден артрит. Това твърдят холандски учени, които анализираха ефекта на антиоксидантите върху осем жени със заболяването, съобщава в. "Дейли експрес", цитиран от БТА. 

Опасни ли са едни от най-популярните течни шоколади?

Участничките приемаха 20 грама антиоксиданти всеки ден в продължение на 10 седмици. Важните антиоксиданти са витамините A, C и Е, както и селенът. 

Специалистите записваха симптомите им. Болката в ставите и възпалението бяха анализирани също и през следващите четири седмици.

СЛАДКО ИЗЛОЖЕНИЕ: Класически скулптури от шоколад във Варна (ВИДЕО+СНИМКИ)

Подуването и болката "значително намалели" след първоначалния период от 10 седмици, твърдят експертите. Общото здравословно състояние на пациентите също се подобрило. Симптомите се засилили през следващите четири седмици.

Богати на антиоксиданти са също канелата, риганът, чесънът, червеният пипер "Кайен" и зеленият чай. 

Любимите десерти на зодия Скорпион

"Стремете се да консумирате два до три пъти тези подправки в храната или чай всеки ден", съветва доктор Джош Акс от екипа.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.