Станаха ясни състезателите от световния елит, които ще участват в турнира през февруари

Станаха ясни имената на състезателите от световния елит, които официално заявиха участието си за турнира от сериите АТП 250 в София през февруари 2018 г.

Освен безспорния фаворит за трофея и световен №3 Григор Димитров, в българската столица ще играят още трима тенисисти от топ 30, предаде gong.bg.

Кои са спортните постижения през 2017 г.?

Двамата победители във финалните турнири на АТП за 2017г. ще играят в Sofia Open 2018 между 4 и 11 февруари. Към голямата българска звезда Григор Димитров, който триумфира в битката на най-добрите 8 в Лондон, се присъединява и победителят в първото издание на турнира „Следващата генерация“ – кореецът Хьон Чун. Той спечели финалния турнир в Милано сред най- добрите тенисисти до 21 г, а сега идва в България.

ИСТОРИЧЕСКИ ВРЪХ: Гришо превзе Лондон в най-големия си финал! (ВИДЕО+СНИМКИ)

За трофея в Sofia Open 2018 ще се бори и №25 в света Жил Мюлер (Люксембург), спечелил две титли през 2017 г. Именно Мюлер би Рафаел Надал на „Уимбълдън“ и спря серията му от 10 поредни победи без загубен сет в турнирите от Големия шлем.

Пристига и №28 в света Адриан Манарино (Франция), който игра финал на турнира от сериите АТП 500 в Токио и даде сериозен отпор на Роджър Федерер в ¼-финала в родния град на швейцарската легенда Базел.

Хасково подари на Гришо уникална торта

В София идва и бившият №16 в света Филип Колшрайбер (Германия). Заемащият 29- ото място в ранглистата в момента Колшрайбер има общо 8 титли в кариерата си.

„Много сме доволни от участието на Григор Димитров и други трима играчи от топ 30. Приветстваме с добре дошъл Хьон Чун след страхотната му година, чиято кулминация беше спечелването на турнира „Следващата генерация“ в Милано. Бих искал да благодаря на София и гражданите на столицата за тяхната безрезервна подкрепа към Sofia Open. Очаква ни истински празник на тениса и съществено събитие в годината, в която София е Европейска столица на спорта“, заяви турнирният директор на Sofia Open 2018 Пол Макнами.

Лошите момчета в тениса - отричани и обичани (ГАЛЕРИЯ)

В Sofia Open 2018 ще участва и сензацията на турнира „Мастърс 1000“ в Париж през ноември Филип Крайнович. Сърбинът достигна до финала във френската столица. Освен Григор Димитров в българската столица ще играе още един тенисист, бил в топ 10 в света – бившият №8 Михаил Южни (Русия).

В надпреварата ще участва и бившият №12 в света на сингъл и шампион на двойки от София през 2017 г. Виктор Троицки (Сърбия). В България ще играе и полуфиналистът от „Мастърс 1000“ в Канада през 2017 г. Робин Хаасе, както и стигалият до №18 в ранглистата Андреас Сепи (Италия). Участието си в „София Оупън 2018“ заявиха още Денис Истомин (Узбекистан), Жоао Соуса (Португалия), Йен-Хсун Лу (Тайван), Евгени Донской (Русия), Михаил Кукушкин (Казахстан), Матю Ебдън (Австралия), Раду Албот (Молдова), Ласло Джере (Сърбия), Максимилиан Мартерер (Германия), Лукаш Лацко (Словакия), Мариус Копил (Румъния).

Удар на Гришо - №1 за годината (ВИДЕО+СНИМКИ)

11 от изброените 21 участници в турнира в София през 2018 г. са спечелили общо 42 титли от турнири на АТП до момента.

Третото издание на турнира Sofia Open ще се проведе от 4 до 11 февруари 2018 г. в „Арена Армеец“. Билетите са в продажба. Пропуски може да купите онлайн от eventim.bg и в мрежата в цялата страна – на касата на „Арена Армеец“, в билетния център на НДК и на касата с удължено работно време в The Mall в София, в бензиностанции OMV, Orange, „Технополис“, Usit Colours и в Български пощи.

ОЩЕ НОВИНИ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ: 

БЕЗАПЕЛАЦИОННО: Избраха Григор Димитров за „Спортист на България” за 2017 г. (ВИДЕО+СНИМКИ)

Невероятната емоция на триумфа на Григор - във ВИДЕО И СНИМКИ

Григор Димитров пред CNN: Горд съм, че съм българин (ВИДЕО)

Гришо на 26 (ГАЛЕРИЯ)

Бившите гаджета на Гришо и Никол - на четири очи (СНИМКИ)

Шарапова разкри как Григор я е свалил и защо са се разделили

СЛЕД ПОБЕДАТА В ЛОНДОН: Никол Шерцингер със специален поздрав за Гришо (ВИДЕО+СНИМКА)

СЛЕД ГОЛЯМАТА ПОБЕДА: Григор и Никол празнуват заедно (СНИМКИ)

Никол и Гришо - по-влюбени от всякога (СНИМКИ)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Още спортни новини четете ТУК