Според КАТ до края на деня само в София трябва да влязат 300 000 коли

Интензивен трафик в последния почивен ден. Прогнозите на КАТ са, че до края на деня само в столицата трябва да влязат 300 хиляди автомобила.

Едната от горещите точки е трасето от АМ "Струма"  през Драгичево и Владая към столицата. През целия днес там движението беше реверсивно - имаше две ленти в посока София, за да могат колите там да се придвижват нормално. 

"Тапа" от автомобили на Е-79 при Благоевград (ВИДЕО+СНИМКИ)

В късния следобед се засили и движението през Кулата и Кресненското дефиле към столицата.

Южният подход към столицата традиционно се запушва в края на всяка поредица почивни дни. За облекчаване на движението днес са осигурени 2 ленти в посока София.

Другият натоварен маршрут е този между София и Ниш, тъй като много наши сънародници избраха да посрещнат новата година в съседна Сърбия.

След тежките катастрофи в почивните дни: За какво да внимаваме на пътя?

А изненадата беше толтакстата за новоизградения участък от коридор номер 10. Лека кола се таксува в равностойността на 3 лева, микробус преминава за около 5 лева, а автобусите и камионите - съответно срещу 10 и 20 лева. Интересното е, че засега магистралата е платена само в едната посока. От България към Сърбия. В обратната посока контролните пунктове все още не са изградени.

От сръбското регионално министерство обещават това да стане до няколко месеца, когато ще е готов и тунелът в най-тежката част от трасето - между Бела Паланка и Ниш.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.