"Тревата" може да бъде опасна за домашните любимци

На фона на разпространяващата се легализация на марихуаната из цяла Северна Америка, един канадски доктор е притеснен, че любителите на растението не са достатъчно внимателни с наркотика около четириногите си приятели. Доктор Джеф Гудфол, който е ветеринар в Бедфорд, Нова Скотия, твърди, че броят на кучетата, които се добират до марихуаната на собствениците си, се увеличава, съобщава Си Би Ци, цитирана от Интернешънъл Бизнес Таймс.

МИСИЯ „ЗООПОЛИЦАЙ”: 30% ръст на престъпленията срещу животни

За разлика от успокояващите ефекти, които марихуаната може да има върху хората, при кучетата тя може да доведе до уринарна инконтиненция, ниско кръвно налягане и много други проблеми, пише Канин Джърнъл.

Кучетата са по-умни от котките

Доктор Гудфол заяви пред Си Би Си, че марихуаната може да доведе до сериозни заболявания или дори смърт при кучетата, тъй като те са много по-чувствителни към субстанцията от собствениците си.

Ветеринари поставиха пейсмейкър на енот

Неотдавна излезе изследване, което показва, че случаите на пострадали от страничните ефекти на марихуаната кучета, са се увеличили в американския щат Колорадо, който легализира консумацията на растението през 2014-а година.

Арестуват ли се масово у нас консуматори, а не дилъри на марихуана?

Доктор Гудфол е сериозно притеснен, че легализирането на медицинската марихуана в Канада през 2018-а г. може да доведе до сериозни последствия за четириногата част от населението.

Мъж и жена доставяли наркотици с дрон (ВИДЕО+СНИМКА)

Самият той разказва за множество случаи, в които е трябвало да се намесва спешно в качеството си на ветеринар, за да помогне на кучета, които са страдали от страничните ефекти на марихуаната.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.