Вече можем да направи справка за жилищния си район в онлайн регистър

Облъчват ли ни антените на мобилни оператори, радиокули и други мощни устройства в града? От днес всеки може да направи справка за жилищния си район в онлайн регистър. Уеб порталът обхваща цялата страна.

"За" и "против" забраната на телефони в училище

Картата е оптимизирана за разглеждане от компютър. Отбелязваме точно какво търсим - базова станция на мобилен оператор или пък радиотелевизионна антена. Хубавото е че можем да видим и последните замервания за всяка станция. 

Вече ще зареждаме телефоните си в градския транспорт

Базовите станции всъщност са онези стърчащи антени, които виждаме на някои високи сгради. В жилищните квартали те са по високите блокове. В платформата са отбелязани 280 радиотелевизионни и 6300 станции на мобилни оператори.

НОМОФОБИЯ: Може ли липсата на телефон да застраши здравето ни?

На практика влиянието на всяка от тези станции, изградени по покривите, е незначително в сравнение с това от мобилния телефон, който някои от нас носят в себе си 24 часа в денонощието.

Силата на излъчване на мобилния телефон зависи колко далече сме от най-близката клетка на оператора.

Експерт: Малките деца да не играят с мобилни телефони

Проучвания за вредата от мобилния телефон има много. Много са и онези, които ги оспорват. При всички случаи обаче е желателно да държим апарата по-далече от тялото, когато имаме тази възможност.

ТУК МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ СПРАВКА ЗА ВАШИЯ РАЙОН

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.