Над 900 машини обработват настилките по републиканските пътища

Два от проходите са напълно затворени за движение, а при други 8 има ограничения. Около 25 см. е снежната покривка на прохода "Петрохан". 

Над 900 машини обработват пътните настилки по републиканската мрежа. Автомагистралите са почистени до асфалт, съобщиха по-рано от пресцентъра на АПИ.

Шофьорите трябва да карат внимателно и с по- ниска скорост, защото се пътува при зимни условия, а снеговалеж има в почти цялата страна.

Снегът затрудни движението по АМ „Струма” и на „Петрохан”

Ограничено и движението за камионите над 12 тона по старопланинските проходи „Троянски“, „Котленски“, „Петрохан“, и „Шипка”. Напълно затворени са проходите "Златишки" и "Върбишки". 

Забранено за МПС над 3,5 тона е преминаването през проходите „Дюлински” и „Пампорово”. Ограничено е движението на товарни автомобили над 10 тона през „Вратник” и „Твърдишки“. 

Заради завъртял се сутринта тежкотоварен камион на пътя Плевен - Бяла за кратко е беше затруднено движението по първокласния път, но трафикът бързо е нормализиран, обясни инж. Атанасов. За случай е назначена проверка, която ще установи причините. 

ЗИМАТА СЕ ЗАВЪРНА: Каква е пътната обстановка в страната? (ВИДЕО)

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.