Със сигурност се различаваме, но аз много го харесвам. Това е една от ролите, в които съм участвал с много голямо удоволствие, Христо Шопов за ролята си на Йордан в "Дървото на живота"

За него казват, че актьорската професия е карма. Известен е с ролите си в театъра, в български и чуждестранни продукции. Христо Шопов влиза в НАТФИЗ от третия път. Признава, че това е щял да бъде последният му опит и той определено се оказва успешен. По какво се различава с героя си Йордан в "Дървото на живота" и коя е любимата му партньорка на сцената и в киното, може да разберете от интервюто с големия български актьор Христо Шопов на Венелина Стоянова за Vesti.bg.

- Споделяте, че "Дървото на живота" е проект, за който съжалявате, че е минал, а не Ви предстои. Защо имате толкова специално отношение към сериала?

- Въпрос на вътрешно усещане. Много харесвам този сериал и работата ми с колегите. За мен той наистина е специален, разбира се, много харесвам темата - това са едни от най-любопитните години в съвременната ни история. 

- Като зрител аз намирам някаква огромна прилика между Вас и героя Ви Йордан. А по какво се различавате с него?

- Йордан е доста краен и в патриотизма си, и в любовта си. Със сигурност се различаваме, но аз много го харесвам. Това е една от ролите, в които съм участвал с много голямо удоволствие.

- Кои според Вас са поуките, които зрителят може да извлече от сериала?

- Приятно ми е, че много млади хора харесват сериала. Разбира се, има и хора, които не го харесват, в България силно се люби и мрази, но това е нормално. За поуките, това не е документален филм, който пресъздава точни събития. Да, има исторически факти, но все пак това е драматургия, не история.

- "Дървото на живота" разказва историята на едно голямо семейство, което се разбива, когато губи своя "водач". Вие също имате голямо семейство, кое според Вас е важното условие то да остане сплотено?

- Компромисите и взаимното уважение са двете неща, без които едно семейство няма как да просъществува. Понякога има неща, които трябва да приемеш дори да не харесваш, в името на това да останете заедно. 

Цялото интервю с Христо Шопов може да четете в сайта на vesti.bg

Не пропускайте и епизода на "Дървото на живота" тази вечер от 21.00 ч. по NOVA. 

Актуални новини за сериала ще откриете на уебсайта на NOVA.