Българският вътрешен министър подчерта, че страната се е справила с миграционния натиск, благодарение на добрите отношения с Турция

Разговори с Турция на тема бежанците искат от Европейския съюз. Това стана ясно от неформалната среща на вътрешните министри от общността в София.

Борисов и Ердоган обсъдиха среща ЕС-Турция в България (ВИДЕО)

Основната тема на срещата беше общата стратегия за убежищата, миграцията и сигурността на границите. Целта, която си поставиха вътрешните министри от общността, бе до края на българското европредседателство да се постигне обща позиция на всички страни-членки по въпросите за миграцията.

Турция: В отношенията със САЩ има "загуба на доверие"

За най-накрая ще бъде оставена единствената проблемна тема, а именно квотния принцип и как точно държавите да приемат мигранти от различни страни.

София - домакин на неформалния Съвет по правосъдие и вътрешни работи

„Никакви усилия няма да бъдат спестени, за да направим необходимото Европейският съвет да постигне цялостна позиция по реформата в системата за убежище по време на българското председателство”, каза еврокомисарят по въпросите на миграцията и вътрешните работи Димитрис Аврамопулос.

ЕК: Крайно време е България и Румъния да се присъединят към Шенген

Българският вътрешен министър Валентин Радев заяви, че справянето с кризата на границата от българска страна, се дължи на добрите отношения между премиера Бойко Борисов и турския президент Ердоган и на второ място заради стената на границата.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.