Жителите на региона настояват за по-добра инфраструктура

Масови протести в Северозапада. Хората блокираха пътища и поискаха магистрала Видин - София, както и тунел под прохода "Петрохан".

Във Видин протестиращите спряха трафика по международния път за „Дунав мост 2” и останаха там повече от 4 часа. Те оставиха автомобилите си на международния път Е79 и тръгнаха пеша на мирно шествие.

Само от началото на годината през „Дунав мост 2” са преминали близо 50 000 моторни превозни средства.

От Агенция „Пътна инфраструктура” заявиха, че тази година предстои да стартират обществените поръчки за изграждането на 85 километра четирилентов път Видин - София. Започват с отсечката Мездра - Ботевград.

 

„Надявам се в рамките на 2018 г. да имаме разрешение за строеж, подписани договори и да стартираме този тежък участък”, коментира Дончо Атанасов, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура”.

Но протестиращите заявиха, че вече не вярват на обещания.

„Искаме разписан ясен документ, на който има график кога ще се изгради, ускорени процедури. Искаме яснота, а не обещания”, заяви Росица Кирова, организатор на протеста.

Освен във Видин, протест имаше и край Берковица. Хората там поискаха изграждане на тунел под прохода "Петрохан".

Хората се заканиха, че ще продължават да протестират докато не видят реално строителство и подобряване на инфраструктурата в региона. И дадоха седмица срок. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.