Организации за защита на животните се събраха заради съдбата на Терез и Масуд

Протест пред Министерския съвет организираха от „Четири лапи” и „Дивите животни”. Повод е намерението двете лъвчета Масуд и Терез да останат в зоопарка в Пазарджик, вместо в Холандия. 

СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА ВИЖТЕ ТУК

Какво се случи с лъвчетата, трогнали цяла България? (ВИДЕО+СНИМКИ)

Демонстриращите хора са недоволни, че въпреки обещанията, че животните ще бъдат изпратени в спасителен център в Холандия, това не се случва.

Пазарджик няма да се откаже от лъвчетата Терез и Масуд (ВИДЕО+СНИМКИ)Те поискаха оставката на министъра на околната среда и водите Нено Димов. 

Обещах и двете лъвчета да имат възможно най-добрите условия. Чисто човешки искам това да се случи. Но трябва да се спазват и законите на държавата. Чакахме до петък решението на Общинския съвет с надеждата, че ще бъде в друга посока. Още вчера разпоредих проверка на условията, които има в Пазарджик и Районната инспекция по околна среда и БАБХ направиха протокол, който получих днес сутринта. В него се казва, че на този етап там има условия, което ми завързва ръцете”, заяви министър Нено Димов.

Категорично не ни устройва това, което обещава министърът. Днес сутринта имахме разговор с премиера Борисов, който пое лично отговорност двете животни да заминат за Холандия в най-бързи срокове”, заяви Явор Гечев от фондация „Четири лапи”. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.