Шеф Любен Койчев и шеф Милена Димова се превръщат в очите и ушите на Виктор Ангелов

Терминът "су-шеф" идва от френски, откъдето произхождат и повечето най-важни за кулинарията понятия, и така се нарича първият помощник на главния готвач. Любен Койчев и Милена Димова са су-шефове на шеф Ангелов в собствения му ресторант, а за да избере най-достойния победител в Hell’s Kitchen България, той ще се довери на тях и в състезанието. Двамата ще се превърнат  в неговите очи и уши, защото и най-големите професионалисти имат нужда от верни помощници.

Ролята на шеф Койчев и шеф Димова е да се взират в детайлите, да следят кога някои от участниците е сгрешил и се опитва да прикрие следите, за да не позволят това да се случи.

Любен Койчев е на 28 години, но вече има солиден стаж и високо кулинарно образование зад гърба си. Занимава се с готвене от 14-годишен, след като завършва Професионалната гимназия по туризъм в Габрово, продължава образованието си в HRC Culinary Academy, откъдето излиза с диплома за главен готвач. През годините работи в ресторанти в Холандия, Белгия, Хърватска, включително и такива със звезда Мишлен. С шеф Ангелов се запознава преди четири години и е част от екипа му от една. В момента шеф Койчев е един от су-шефовете в ресторанта на Виктор Ангелов, където основната му отговорност е да разработва нови рецепти и да следи непрекъснато за правилното им изпълнение и грижливо поднасяне на гостите. Подобна ще бъде неговата роля и в Hell’s Kitchen България. Шеф Койчев ще следи изкъсо единия от двата отбора и ще има грижата издадената от тях храна да бъде перфектна.

Милена Димова признава, че малко по-бавно е поела по пътя на кулинарията, но в момента, в който е прекрачила прага на HRC Culinary Academy веднага е усетила, че е на точното място. Работила е като pastry chef (майстор сладкар) в Лондон, САЩ и България, а пътищата им с шеф Ангелов се пресичат през май 2017 и от тогава тя е су-шеф сладкар в неговия ресторант. Милена споделя, че Виктор е много взискателен в работата си, но точно това е качеството, което адмирира у него, защото, според нея, такъв трябва да бъде един истински лидер. В Hell’s Kitchen България, шеф Димова обещава да бъде търпелива, но много взискателна към участниците, а победителя си представя като боец с отношение към детайла, който вярва в себе си и е едно с отбора си.

Шеф Виктор Ангелов и неговите помощници ще приветстват участниците в Hell’s Kitchen България на 27 февруари от 21:00 часа по NOVA, а изненадите за тях ще започнат още с прекрачването на прага на адската кухня.

Актуални новини ще откриете на уебсайта на Hell’s Kitchen България, както и на FB страницата на предаването.