Спасителната операция на място приключи

Ден на траур след самолетната катастрофа, при която загинаха 71 души в Русия.

Разследващите проверяват всички възможни версии - от човешка грешка до технически проблем и лошо време. Засега никой не споменава версия за терористичен акт.

Спасителната операция на мястото на разбилия се в неделя руски самолет вече приключи и сега усилията на властите са насочени към издирване на останки. По всяка вероятност това ще продължи седмица, тъй като отломки от самолета са разпръснати на голяма площ.

Пътнически самолет се разби край Москва, няма оцелели (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Останките от самолета са разпръснати в радиус от повече от километър. Разследващите използват модерна техника и проверяват всички възможни причини за катастрофата, като лошото време, човешка грешка, техническо състояние на самолета и други вероятни версии”, заяви Светлана Петренко, говорител на разследващия екип.

Работата на разследващите е затруднена от лошото време и отдалечеността на мястото. Участниците в издирването трябва да оставят автомобилите си и да се придвижват пеша.

Публикуван беше видеозапис от охранителна камера на момента, в който машината пада на земята. В далечината се вижда експлозия от силния удар.

Самолетът Ан-148 излетял в неделния следобед от московското летище „Домодедово” за град Орск в Урал. Минути по-късно контактът с него изчезнал. Данните от полета показват, че самолетът е губел височина с 1000 м в минута.

Свидетели разказват, че машината била в пламъци, докато падала. Засега обаче информацията не е официално потвърдена.

Почти всички загинали пътници са руснаци. Трима са били граждани на Швейцария, Азербайджан и Казахстан. Сред жертвите има три деца на възраст между 5 и 12 години, както и 17-годишен младеж.

Освен застраховката, на роднините на загиналите ще бъде изплатено обезщетение от 1 млн. рубли или малко над 14 хиляди евро.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.