Автомобилът се е обърнал по таван

Тежък инцидент в София. Кола падна от мост на Околовръстното шосе. Жената, шофирала автомобила, е с опасност за живота.

 Малко преди 10:00 часа тази сутрин, колата пада по таван в столичния квартал „Младост” 4. Албена първа подава сигнал за инцидента.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ИНЦИДЕНТА ВИЖТЕ ТУК

„Видях като се преобърна. Някой каза, че има изтичане на гориво, отидох и отворих вратата от другата страна, защото се притесних да не се запали”, разказва Албена Тодорова.

Колата се е движила по булевард „Александър Малинов”, шофьорката загубва контрол над управлението и прелетяла повече от 10 метра под моста.

Тир излетя от мост и падна в река (ВИДЕО)

Наложило се  пожарникари да помогнат за изваждането на 43- годишната жена от автомобила. Пострадалата е с опасност за живота в болница „Света Анна”.

„С тежка черепно-мозъчна травма е. За съжаление, обаче има допълнително счупване на тазови кости. Има и много тежка фрактура на ръка и все още не можем да твърдим, че на жената й се е разминало”, заяви Антон Луков, пиар на болница „Света Анна”.

Автомобил падна от мост във Велико Търново (СНИМКИ)

Вероятната причина за инцидента е скорост, несъобразена с пътната настилка, но експерти допълват.

„Хлъзгавият участък, вятърът, който навява в горната част на пътя и това, което е под самия мост, дава ситуацията пътят да бъде хлъзгав и да има такава поледица. Ако хората си бяха свършили работата и бяха опесъчили, до 10:30 бяха черни пътищата ни, това нещо нямаше да се случи”, коментира Йонко Иванов, председател на Съюза на автопреподавателите.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.